2021-12-14 14:17Pressmeddelande

Yrkeslivsmässan JOBB SKARA flyttas fram

Emelie Bergsten, utvecklingsledare och Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg

Emelie Bergsten, utvecklingsledare och Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg

Yrkeslivsmässan JOBB SKARA som skulle ägt rum den 20 januari 2022, ställs in och flyttas fram till ett annat datum med anledning av den rådande pandemin. Intresset att delta på mässan har, precis som tidigare år, varit mycket stort från såväl yrkeslivsrepresentanter som besökare.

– Det är jättetråkigt att vi behöver ta det här beslutet eftersom vi vet att många sett framemot mässan. Dessutom är det viktigare än någonsin att skola och arbetsliv möts, nu när många ungas och arbetssökandes kontakt med arbetslivet varit minimal eller obefintlig under pandemin, säger Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg

Inget nytt datum än

Utifrån den situation som råder har man tagit beslut att flytta fram mässan till dess att de nationella restriktioner och rekommendationer lättar. JOBB SKARA kommer att bli av, men i dagsläget är inget nytt datum spikat.

– Pandemin har lärt oss att ställa om snabbt och målsättningen är att kunna genomföra JOBB SKARA längre fram i vår. Vi håller tummarna, för det är ett oerhört viktigt att visa vilket brett och varierat yrkesliv som finns här, fortsätter Helena.

En yrkeslivsmässa med extra allt

Yrkeslivsmässan skulle genomförts den 20 januari 2022. Till mässan bjuds företag och organisationer in till en heldag för att visa upp Skaras näringsliv och bredden av yrkesgrupper, för Skaras ungdomar och deltagare på Lärcentrum.

– Vi kommer att följa utvecklingen och förhoppningsvis kunna sätta ett nytt datum relativt snart. Till dess tackar vi för allt engagemang och hoppas att så många som möjligt hänger på det nya datumet, avslutar Helena. 

Kontakt
Helena Nyman Friberg
helena.nymanfriberg@skara.se
0511-32006


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom