2017-02-03 12:00Pressmeddelande

Vindar från det klassiska Hollywood drar in över Skara

null

Vindar från det klassiska Hollywood drar in över Skara. Välkommen!

Måndag 13 februari 18.30: SINGIN´IN THE RAIN
Grandbiografen i Skara visar "Singin' in the rain" i närvaro av Gene Kellys änka Patricia Ward Kelly. Före filmen kan du mingla och lyssna till musik. Klassisk Hollywood-magi på vita duken alltså i dessa La La Land-tider. Damien Chazelles hyllade "La La Land" är för övrigt en film vars skapelse Patricia Ward Kelly bidrog till.

Tisdag 14 februari 18.00: GENE KELLY THE LEGACY
Patricia Ward Kelly berättar i showen Gene Kelly – The Legacy om sin framlidne make Gene Kelly – en av Hollywoods mest framstående dansare och underhållare. Showen är ”verkligen personlig – en sällsynthet i hyllningar som dessa. Jag kände mig privilegierad att vara där" sa den välkände filmkritikern Leonard Maltin i tv-programmet Entertainment Tonight efter att ha bevistat showen. Patricia Ward Kelly tar oss med bakom kulisserna och delar ett djupt gripande och intimt porträtt av den innovativa konstnären med bekanta och sällsynta filmklipp och tidigare outgivna ljudinspelningar. Personliga minnen och inblickar har valts ut ur många timmars intervjuer och samtal. Missa inte detta unika tillfälle! Framträdandet i Skara är Patricia Ward Kellys enda i norra Europa.

Vi står gärna till tjänst för att exempelvis ordna en intervju med Patricia Ward Kelly inför besöket och pressbilder etc. Ni är naturligtvis välkomna till de båda evenemangen. Ta gärna kontakt med någon på kulturkontoret så berättar de mera. Båda evenemangen ingår i Skara kommuns dansvecka (läs mer om dansveckan via resurslänk nedan).


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten