2021-10-19 12:41Pressmeddelande

Vi vill hylla våra fantastiska offentliga måltider i Skara kommun

Från ett produktionskök i Skara kommunFrån ett produktionskök i Skara kommun

Vi har fantastiska offentliga måltider i Skara kommun. Dessa måltider lagas av kompetent och engagerad personal som gör sitt yttersta för att leverera bra mat till våra skolor, äldreboenden och andra kommunala verksamheter. Detta vill vi såklart ta tillfälle i akt att hylla i samband med den Offentliga måltidens dag.

Offentliga måltidens dag går av stapeln den 21 oktober och likaså Grynkorvens dag. Grynkorvens dag är även sen 2005 Skaraborgs nationalrätt. Vad passar då bättre än att fira dessa två högtider med att servera detta på våra skolor och äldreboenden?

– Det var självklart för oss att vi skulle bjuda på grynkorv under Offentliga måltidens dag. Det är viktigt för oss att värna om våra lokala traditioner och att i den mån det är möjligt använda oss av närproducerad mat, säger Kristina Fahlgren Palm, kostchef i Skara kommun.

Grynkorven som serveras kommer från Erikssons chark i Nossebro och precis som alltid kommer det att serveras en alternativ måltid till den som önskar

Politiker på besök i skolorna och på Frejan

Den 21 oktober har kommunstyrelsen blivit inbjudna till att fira denna dag tillsammans med verksamheten. De politiker som önskar är välkomna till Katedralskolan, Viktoriaskolan eller till Frejan för att avnjuta Skaraborgs nationalrätt och mingla med invånare och personal.  

– Vi i kommunstyrelsen är eniga om att måltiderna i skola, vård och omsorg är viktiga för att förbättra kärnverksamheten och nå övergripande hållbarhetsmål. Därför är detta ett ypperligt tillfälle för oss att få den helhetssyn som krävs för att utveckla måltiderna. Självklart vill vi också passa på att tacka våra fantastiska medarbetare och sätta ljus på kvaliteten på maten som serveras i Skara kommun, säger Ylva Petterson kommunalråd i Skara.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom