2019-06-11 13:48Pressmeddelande

Vi sänder live från studenten på Katedralskolan

null

Fredagen den 14 juni klockan 12.30 är dagen då familj, släkt och vänner samlas för att ta del av det minnesvärda ögonblicket. Tidigare år har man behövt vara där i god tid för att få en bra plats men i år väljer kommunen att göra studenten än mer tillgänglig.

– I år kommer vi att livesända studenten på storbildsskärm och på vår play-kanal. Den främsta orsaken till varför vi valt att göra detta är för de personer som inte kan närvara på studentdagen men också för de personer som av olika anledningar hamnar långt bak i folkvimlet. Man vill inte missa en sekund från studenten på Katedralskolan, säger Petra Björk, samordningsrektor på Katedralskolan.

En upplevelse med det lilla extra

Tack vare storbildsskärmen kommer upplevelsen på plats att bli något alldeles extra. Sändningen kommer att börja cirka en timma innan studenterna springer ut. Då kommer man bland annat att sända bakom kulisserna för att se när studenterna tackar sina lärare för den gångna tiden och när de preppar igång med sång och dans. Har man inte möjlighet att vara på plats kommer man kunna ta del av studentdagen via vår livesändning.

– Det är stort att ta studenten på Katedralskolan och det är i ögonblicket som dörrarna öppnas och studenterna springer ut som man vill vara med. Om vi kan underlätta för alla att ta del av detta så ska vi givetvis göra det, säger Peter Blom, kommunikationschef i Skara.

Festligheterna fortsätter

Bakom ett skönsjungande MV och till tonerna av Studentsången tågar studenterna traditionsenligt i samlad trupp ner mot aktiviteterna i Botan. Här fortsätter festligheterna med bland annat ”simning och ridning” innan den berömda kortegen drar igång längs gatorna i Skara centrum.

Hanna Johansson som är kommunikatör i Skara kommun och arbetar med marknadsföringen av Katedralskolan uppmanar allmänheten att gå in och följa Katedralskolan på Facebook.

– Vi kommer att sända live på Facebook från aktiviteterna i Botan och från kortegen. Jag rekommenderar att man går in och följer oss där om man vill ta del av festligheterna, avslutar Hanna Johansson.  

Användbara länkar

Katedralskolans Facebook
https://www.facebook.com/KatedralskolanSkara/

Play-kanal
http://secure.quickchannel.com/qc/create/play.asp?PRODUCER_ID=ability152&LAYOUT=v2


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten