2024-06-03 06:33Pressmeddelande

Vi firar Sveriges nationaldag

Nationaldagen den 6 juni kommer att firas ordentligt i hela Skara med både högtidliga och lite mer lättsamma aktiviteter. Årets stipendiater tillkännages med utdelning av diplom i Fornbyn.

 

Redan klockan 08.00 hissas de blågula flaggorna på Stortorget under pompa och ståt. Det blir trumpetfanfar och sång av Musikens vänner. Mellan klockan 11.00 och 15.00 håller butikerna öppet i centrum. Mellan samma klockslag blir det bondgårdsbingo med Fåret Shaun och odling med Biet Maya i Olins park.

 

Klockan 15.00 börjar det högtidliga nationaldagsfirandet i Fornbyn. Ett fullspäckat program följer på dansbanan i ungefär en timma. Högtidligheten leds, liksom de senaste åren, av Andreas Ljung. Det blir högtidstal av kommunfullmäktiges andre vice ordförande Annelie Holmgren, utdelning av stipendier av kultur- och fritidsnämndens ordförande Frans Persic, musik av Skara musikskolas paradorkester, traditionell körsång av Skara manskör. Dessutom blir det framträdanden med Skara Vocalis som kommer att sjunga två stämningsfulla sommarklassiker.

 

Efter det högtidliga firandet på scenen fortsätter firandet i Fornbyn. Skara Gille serverar nationaldagsfika och korv med bröd. Det blir även uppvisning av Axevalla Folkdansgille.

 

Nationaldagen avslutas traditionsenligt med att svenska flaggan halas på Stortorget klockan 21.00.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick