2019-05-06 14:40Pressmeddelande

Vallehelg med något för alla

null

Årets samlingsutställning kommer att äga rum på Ryttaregården i Varnhem. Där kommer alla deltagare från årets utställning att finnas representerade. På Ryttaregården kan du dessutom ta del av kartor, broschyrer, svar på enklare frågor samt tips på besöksmål i området runt Varnhem.

– Det är perfekt att börja sin Vallehelg på Ryttaregården. I årets program är det ett trettiotal utställare som ingår. Årets Vallehelg kommer att erbjuda någonting för alla, säger Johan Frick, kulturutvecklare i Skara kommun.

Smygstartar med Trubadurafton

Redan på fredagen den 10 maj smygstartar Vallehelgen med en trubadurkväll på Mellomgårdens café- och gårdsbutik i Norra Lundby. Trion Desperados, består av avFernando Álvarez, Mauricio Contreras och Ricardo Ausín. Platserna till kvällen är begränsade och därför är rekommendationen att man förhandsbokar sina biljetter.

– Det kommer att bli en fartfylld kväll där bandet kommer ta med publiken på en musikalisk resa genom Latinamerika och Spanien, fortsätter Johan.

Någonting för alla

På Mellomgården kommer en ensemble från Charlies Teater att framföra barnföreställningen Wendy- resan till landet Ingenstans. Här får publiken följa med med Wendy Darling och Peter Pan på äventyr i denna nya tappning av den klassiska sagan om pojken som inte vill växa upp. Föreställningarna spelas klockan 11.30 och 15.00 både lördag och söndag.

– Precis som utlovat så erbjuder årets Vallehelg verkligen någonting för alla. Detta är en föreställning som både vuxna och barn kan njuta av, säger Johan.

Motorsågar från 1940-talet

I ett förutvarande magasin på Remningstorp finns skogsmuseet. Här finns det mesta som rör skogsbrukets historia. Bland annat motorsågar från 1940-talet och fram till idag. En av de tyngre varianterna väger 12 kg. Men förutom motorsågar finns också kottstegar, barkspadar, stocksvansar samt vagnar och slädar för att dra timmer med häst och redskap för att plantera skog. Museet har drivits av Norra Billingens hembygdsförening sedan tre år tillbaka.

– Helgen kunde inte komma lägligare. Nu blommar körsbärsblommorna som allra vackrast i Valle. Naturen i kombination med konsten kommer att göra helgen magisk. Jag tycker definitivt att man ska ta sig en tur till Valle i helgen, avslutar Johan. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten