2021-02-25 08:34Pressmeddelande

Unga får chansen att driva företag under sommaren

null

Skara kommun har inlett ett samarbete med UngDrive som ger ungdomar mellan 15-18 år möjlighet att driva sitt eget företag under sommarlovet. Under 2021 kommer fem ungdomar att få chansen.

Under några år har Skara kommuns arbete med sommarlovsentreprenörer varit vilande. Som ett led i att stärka entreprenörskapet bland unga vill man nu återuppta satsningen på ungt företagande.

- Vårt syfte är att främja entreprenörskap bland unga, som är en tydlig del i kommunens Vision Skara 2025, säger utvecklingschef Carolina Esping.

Kommunen har inlett ett samarbete med organisationen UngDrive. Fem platser erbjuds till ungdomar i Skara som vill testa på möjligheten att förverkliga en egen idé med hjälp av unga företagscoacher. Om det blir lyckat planerar man att öka antalet platser inför 2022.

– Det här är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap, och samtidigt göra något meningsfullt under sommarlovet, säger näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg.

Under ledning av unga erfarna coacher från näringslivet får ungdomarna hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet. Under en uppstartsvecka i början av sommarlovet får ungdomarna säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna support hela sommaren. I början av augusti samlas deltagarna åter för inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra bra under sommaren.

Om UngDrive
UngDrive är en non-profitorganisation med säte i Gnosjö. De utbildar årligen tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och att göra verklighet av sina drömmar. Konceptet har prövats framgångsrikt i många kommuner.

Kontaktperson
Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg
Telefon 0511-320 06
E-post: Helena.nymanfriberg@skara.se


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten