2020-02-21 15:14Pressmeddelande

Ulrika Kragner blir ny biträdande förvaltningschef för barn- och utbildning

Nu är det klart vem som blir ny biträdande förvaltningschef på barn- och utbildning i Skara kommun. Ulrika Kragner tillträder tjänsten under våren och blir ett viktigt komplement i nuvarande ledningsgrupp.Hon kommer senast från Jönköpings kommun.

– Jag är mycket glad över att Ulrika har tackat ja till tjänsten. Med hennes kompetenser och gedigna erfarenhet av ledarskap kommer hon vara en välbehövlig förstärkning till en förvaltning som står inför både kort- och långsiktiga utmaningar, säger Hans Persson förvaltningschef på barn- och utbildning.

Ulrika kommer tidigare från Jönköpings kommun där hon arbetat som rektor inom grundskolan. Hon har drygt 20 års yrkeslivserfarenhet av arbete inom skola där flertalet tjänster är i en ledande befattning. Dessutom har hon både erfarenheter och gedigna kompetenser inom kvalitets- och utvecklingsarbete. Ulrika kommer att ansvara över förskolan, grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

– Jag är övertygad om att hon kommer tillföra Skara kommun den drivkraft, engagemang och utveckling som kommunen är redo för. Vi letade efter en person med kunskaper och erfarenheter från skolans värld, som är insatt i de politiska processerna och som har tidigare erfarenhet av ledarskap och skolutveckling, säger Hans.

Ulrika ser själv på uppdraget med ödmjukhet.

– Jag är väldigt glad över att ha fått detta uppdrag. Det finns utmaningar, men också ett stort antal möjlighet att bygga vidare på. Med mina tidigare erfarenheter och kunskaper av liknande uppdrag och processer känner jag mig trygg i att axla rollen som biträdande förvaltningschef, säger Ulrika.

Kontaktuppgifter

Ulrika Kragner, 070-724 19 00


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten