2016-09-13 10:44Pressmeddelande

Tillsammans har vi tusen möjligheter

I Skara händer det nya saker hela tiden, allt från aktiviteter till evenemang och större projekt. Här sjuder det av livskraft och grön framtidstro, men också av nyfikenhet och engagemang. Kommunens förvaltningar samarbetar på bred front med olika arrangörer och MEGA, vilket har fått positiv respons från såväl Skarabor som övriga besökare.

- Sommarens uppskattade evenemang fortsätter under hösten och vi har många roliga aktiviteter på gång. Det är mer liv och rörelse ute på stan och det märks att Skaraborna tar staden till sitt hjärta, säger MEGAS projektledare Peter Gustavsson.

Ser vi i backspegeln bjöd sommaren 2016 på en härlig mix av aktiviteter och välbesökta evenemang. I Skara har vi bland annat Sommarlandscupen, Stochampionatet och cykeltävlingen Tre Berg som drar mycket folk. Vilan arrangerade uppskattade idrottsläger för barn och ungdomar- med närmare 900 lägerdeltagare. Stadsfesten i juni och Skarakvällarna i augusti levererade fantastisk underhållning och förvandlade staden till en folkfest med skön stämning.

Kultur och fritidsförvaltningen har också många strängar på sin lyra, och här utvecklas nya koncept hela tiden, till exempel där konst möter musik. En unik satsning där traditionell konstutställning kompletteras med en kvalitativ musikserie i samma anda. Musik på Slott och Herresäten och Valle Baroque, är andra populära evenemang.

- Vi samlar allt som händer på Skara.se och det är med stolthet vi kan se den gedigna listan, säger kommunikationschefen Peter Blom.

Skara har tusen möjligheter och det är tillsammans och framåt vi utvecklar Skaraborgs vackraste stad.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten