2016-09-26 09:00Pressmeddelande

Ta dig fram i Skara på ett nytt sätt!

null

Testa nya trenden, ta med häftet för upplevelsevandringar och ge dig ut på stadstur i Skara på en ståhjuling. Enkel och rolig att köra!

Skara Turistbyrå är första turistbyrå i Skaraborg som erbjuder uthyrning av ståhjuling till besökare och kommuninvånare. 2 stycken ståhjulingar finns för uthyrning. Efter en kortare instruktion får man ge sig ut på egen hand om man är 18 år eller i målsmans sällskap. Eftersom färdsättet är väderberoende så kommer säsongen för ståhjulingarna vara från mars till oktober.

- Vi siktar även på att längre fram kunna erbjuda en ljudsatt guidning som man kan ha med sig på turen i i form av en app i telefonen, säger Ann-Marie Engh på turistbyrån i Skara.

Uthyrningen av ståhjulingar är ett samarbete Skara kommun - Sport & Rehab Skara i syftet att erbjuda ett nytt spännande sätt att ta sig runt i staden. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten