2020-01-15 15:29Pressmeddelande

Succédag när Katedral besökte Viktoriaskolan

null

Katedralskolan har under året varit ute på flertalet besök i högstadieskolor i kranskommunerna. Idag kom turen till Viktoriaskolan i Skara. Och succén lät inte vänta på sig, snart var minimässan överhopad av nyfikna blivande studenter.

- Intresset har varit enormt, det har varit proppfullt av nyfikna elever framme för att prata med oss. Det är inspirerande att träffa högstadieeleverna och jätteroligt att få vara en del av den här dagen som vi gör tillsammans, säger Johan Hjertén lärare på Katedralskolan.

Skolbesöken är en del av den intensifierade marknadsföring som Katedralskolan under året jobbat med och kommer att utveckla vidare under de kommande åren. Tack vare gemensamma insatser blev dagen på Viktoriaskolan en succé. Studievägledare Angelina Nilsson på Viktoriaskolan möjliggjorde dagen genom att frigöra elevernas tid så att de skulle kunna gå ner till minimässområdet i foajén. Och tiden har eleverna spenderat väl i trängseln.

Med sig på mässan fanns förutom informationsmaterial om alla program även Katedralelever och lärare som kunde berätta om sina utbildningar och erfarenheter. Elin Wågnert, åk 9 på Viktoriaskolan, säger om mötet:

– Jag har bestämt mig för att gå naturprogrammet på Katedralskolan. Det kändes skönt att få prata med någon som redan går där och jag tycker skolan verkar ha en fin och bra gemenskap.

Även Alice Fredriksson, årskurs 9, har bestämt sig för Katedralskolan.

– Jag har valt ekonomiprogrammet och idag har jag fått chansen att fråga om allt jag undrar över kring valet i februari. Nu är jag säker på mitt val!


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten