2018-07-04 15:37Pressmeddelande

Stulna konstverk i Skara

null

Två konstverk i centrala Skara är stulna. Statyerna "Flickan med boken" och "Damen vid dammen" försvann någon gång mellan torsdag eftermiddag och tisdag morgon. Nu behöver kommunen allmänhetens hjälp med att försöka få tillbaka konstverken.

Under onsdagsmorgonen uppmärksammade en anställd inom kommunen att två av statyerna utanför gamla biblioteket var borta. Statyerna "Flickan med boken" av Brita Nehrman och "Damen vid dammen" av Ansgar Almqvist har stått utanför biblioteket i många år.

- Vi vill göra allmänheten uppmärksamma på händelsen och förhoppningsvis förhindra att konstverken säljs vidare, säger Peter Blom kommunikationschef i Skara kommun. 

Efter att händelsen uppmärksammat och polisanmälts gjordes en inventering av alla statyer och konstverk i kommunen för att säkerställa att inget mer blivit stulet.

- I dagsläget är det två konstverk som blivit stulna och vi hoppas verkligen att det stannar där. Personal från Service och Teknik har under onsdagen säkerställt monteringen på resterande konstverk och statyer ute i kommunen, fortsätter Peter. 

Värdet på de två stulna statyerna är svårt att uppskatta, men de har ett symboliskt värde för Skara kommun och för Skaraborna som är ovärderligt. Därför behöver kommunen all hjälp de kan få för att försöka få tillbaka konstverken. Om någon sett eller hört något så tveka inte på att höra av er till polisen på 114 114. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten