2016-05-23 10:00Pressmeddelande

Stort intresse för att bygga småbostadshus i Skara

null

Årets första månader har varit mycket positiva för bostadsbyggandet i Skara. Tre tomter är redan sålda och fjorton stycken är reserverade. Samtidigt fortsätter intresserade att ringa in till kommunen för att ställa frågor om möjligheterna att bygga hus i Skara.

Kim Olsson, mark- och exploateringsingenjör i Skara kommun, är den person som de som är intresserade av att bygga hus först kommer i kontakt med. Han berättar att han tar emot flera samtal varje vecka från personer som vill bygga i Skara.

- Telefonen går varm och det är verkligen roligt med det stora intresse som finns för att bygga i kommunen. De flesta som ringer är förstagångsbyggare som är nyfikna på var det finns lediga tomter och hur man går tillväga för att köpa en tomt att bebygga, säger Kim.

Såväl yngre par som medelålders finns bland de som bygger

Det kanske är lätt att tro att de flesta som bygger är yngre par, men Kim berättar att det finns en spridning i åldrar.

- I Sörskogen är det framför allt par i 30-års åldern som har eller ska bilda familj som väljer att bygga. I Skaraberg däremot är det mer blandat. Där är det såväl yngre familjer som par med utflugna barn. I Skaraberg har vi bara två lediga tomter kvar.

Kommunen har tomter på flera håll att välja bland. I Skara tätort är Sörskogen och Skaraberg mest kända men det finns även lediga villatomter i kvarteret Lönnen som ligger bredvid vårdcentralen på Malmgatan.

- Vi har många fina tomter med bra lägen att välja bland, beroende på vilken typ av boende man är intresserad av. Sedan ska vi inte glömma att Skara också har en otroligt fin landsbygd. Där kan inte vi på kommunen erbjuda tomter men vi gärna hjälper till med kontakter om vi kan, avslutar Kim.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten