2020-11-18 15:18Pressmeddelande

Större julklapp till medarbetarna ska stötta lokala handlare

null

Kommunens medarbetare får varje jul en gåva från arbetsgivaren. Julklappen har i flera år varit ett presentkort på 250 kr, som går att handla för i Skaras butiker. För att visa uppskattning för ett hårt arbetsår och för att stötta det lokala näringslivet blir summan på presentkortet i år 1000 kr.

– Vi vill på det här sättet visa vår uppskattning till kommunens medarbetare som sedan pandemin startade har slitit hårt. Det är också ett sätt för oss som kommun att stötta våra lokala handlare som just nu har det otroligt tufft. Vi värnar verkligen om ett rikt näringsliv i kommunen och det här är ett sätt att visa det på, säger Ylva Pettersson (M) och Fredrik Nordström (S), samstämmigt.

Skaras handlare har gjort ett gediget jobb för att minska risken för smitta genom att begränsa antalet samtidiga besökare i sina lokaler. Dessutom erbjuder många hemleverans till sina kunder och skickar också bilder på sina produkter.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten