2021-10-27 11:54Pressmeddelande

Språkcafé Online och kompismatchning för alla!

Alla som vill kan träffas online för Språkcafé varje torsdag klockan 15.00-16.00. www.kompissverige.se/vastraskaraborg Alla som vill kan träffas online för Språkcafé varje torsdag klockan 15.00-16.00. www.kompissverige.se/vastraskaraborg

De digitala lösningarna har öppnat nya möjligheter och under hösten och våren kan alla Skarabor träffas online för att öva svenska eller lära ut svenska. Språkcafét är ett samarbete mellan biblioteken i Västra Skaraborg och företaget Kompis Sverige och välkomnar deltagare inte bara från Skara utan från alla Västra Skaraborgs kommuner, berättar bibliotekarie Hanna Enarsson. 

Att delta i Språkcafé Online är enkelt och ett lättsamt sätt att träffas, umgås och öva på svenska språket. Det är också ett roligt sätt att bidra till integration.  

Vi söker både de som vill träna sin svenska och de som redan pratar flytande svenska, säger Hanna vidare.

Alla som vill vara med i Språkcafét träffas online varje torsdag klockan15.00-16.00.
Anmälan görs via länken www.kompissverige.se/vastraskaraborg 
Alla som anmält sig får ett mejl med en länk till mötet som genomförs via Zoom. 

Kompis Sverige erbjuder även kompismatchning. Det betyder att man matchar nya svenskar med etablerade svenskar för språkträning och för att knyta nya vänskaper och kontakter. Även där anmäler man sig på nätet via Kompis Sveriges hemsida www.kompissverige.se

Jag hoppas och tror att vi ska få många deltagare till vårt digitala språkcafé, säger Hanna slutligen.

Kontaktperson

Hanna Enarsson, bibliotekarie, Skara bibliotek.
Telefon: 0511-320 11
Epost: hanna.enarsson@skara.se


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom