2016-12-27 07:30Pressmeddelande

Sports for you anordnar idrottsturnering för ensamkommande flyktingbarn

null

Datum och tid: 3 januari klockan 09:00-15:30

Plats: Vilanhallen, Skara

Tisdagen den 3 januari 2017 anordnas en aktivitetsdag på Vilanhallen i Skara. Dagen får formen av en turnering, där deltagarna tävlar i lagsporterna futsal, innebandy och handboll. Deltagarna kommer att bestå av spelare från boenden för ensamkommande flyktingbarn i Skövde, Tibro, Skara, Grästorp och Hjo. Aktivitetsdagen är den första turnering som anordnas i projektet och intresset blev genast stort. 10 lag är anmälda till turneringen.

- Ensamkommande flyktingbarn är en av målgrupperna i projektet Sports for you. I projektet gör vi flera typer av insatser som förenar hälsa och integration, säger projektledare Carl-Johan Kling.

Att valet föll på den nybyggda Vilanhallen beror på att hallen erbjuder bäst förutsättningar för turneringen med två inomhusplaner, mötesmöjligheter och god tillgänglighet, både vad gäller att hitta tider och det geografiska läget i Skaraborg.

Turneringen arrangeras av Västergötlands Idrottsförbund inom ramen för projektet Sports for you, i samverkan med kommunerna Skövde, Tibro, Skara och Grästorp.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten