2020-09-22 16:48Pressmeddelande

Spökvandringen blir pjäs på Katedralskolan

null

Den populära spökvandringen i Fornbyn blir istället en pjäs. Vanligtvis lockar Spökvandringen ungefär 4000 personer och det blir svårt att genomföra i rådande pandemi. Därför ställer Katedralskolan om och erbjuder nya sätt att underhålla.

- Det känns så klart jättetråkigt att vi ska behöva ställa in ett populärt event. Vi har tittat på möjligheten att arrangera i mindre grupper men det är svårt att få till ett arrangemang som funkar. Vi är övertygande om att det kommer att bli bra i sin nya form, säger Niklas Karlsson rektor på Katedralskolan.

Katedralskolans estetiska program har de senaste 17 åren arrangerat en gastkramande spökvandring varje år i Fornbyn i Skara. Där eleverna över årskurserna tillsammans skapar historien till det som sedan blir en spännande föreställning. Det är ett återkommande arrangemang som lockat mellan tre till fyra tusen besökare varje år, och har blivit ett av de största publika evenemangen i Skara. Från mörkrets intrång till midnatt har publik bjudits på en hissnade vandring och där besökarna själva har en viktig roll i föreställningen. Vandringen har främst lockat ungdomar i högstadieåldern men på senare år har även många barnfamiljer kommit dit. Då har man anpassat produktionen och valt att göra den mindre läskigt i början av kvällen men allt eftersom kvällen gått blivit mer skrämmande.

- Nu planerar istället estetprogrammet att göra en pjäs på skolan vilket är lättare att ha kontroll över. Vi utlovar adrenalinkickar på nya sätt, säger Björn Engdahl, estetlärare på Katedralskolan

Kontakt
Niklas Karlsson
Rektor katedralskolan

0511-323 59


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten