2018-05-23 16:55Pressmeddelande

Spanskstuderande elever åker till Barcelona

null

Ungdomar och lärare från Viktoriaskolan åker mellan 23 maj och 1 juni på ett utbyte till Barcelona, Spanien. Det är Viktoriaskolans Erasmus+ projekt "Idrott som socialt intergrationsmedel" som startade i höstas och pågår fram till juni 2019. Målet med projektet är att integrera ungdomar från de deltagande länderna genom sportaktiviteter och att främja ungdomarnas språkutveckling i spanska och engelska.

 Nu åker tolv spanskstuderande elever och tre lärare från Viktoriaskolan till Barcelona i Spanien, för att delta i projektet. Deltagande skola i Spanien är Instituto Joan Miró i Cornella de Llobregat, som ligger i en förort till Barcelona. På plats kommer de svenska eleverna träffa sina tyska utbyteskompisar som läser spanska från Drawhen-Schule i Clenze, Tyskland.

Under 10-dagars vistelse kommer studenterna att delta i olika idrottsaktiviteter och även besöka flera kända platser i Barcelona och i lokalområdet. De aktiviteter som står på schemat är bl.a. simning, tennis och zumba. En dag kommer att spenderas på stranden i Sitges. I Cornellá de Llobregat ska eleverna gå en tipspromenad för att lära känna skolans omgivning. På nära avstånd ligger fotbollsarenan av RCD Espanyol där även ett studiebesök kommer att ske. Staden Barcelona har mycket att erbjuda och där ska eleverna främst besöka några av arkitekten Gaudis kända verk, så som katedralen Sagrada Familia och parken Park Güell. Andra sevärdheter som studenterna kommer att besöka är en historisk stadsdel Gracía och gamla sjukhuset Hospital de Sant Pau. Som avslutning på utbytesresan ska alla delta i en lokalfiesta som ska äga rum i vår besöksstad Cornellá den 31 maj.

- Genom utbytet ska våra spanskstuderande elever möta den spanska kulturen och integreras i den spanska världen under några dagar. På så sätt får de chansen att bepröva sina kunskaper i spanska och utveckla dem, säger läraren Marta Suchora.


Kontakt

Marta Suchora
Telefon 0700-472 157
marta.suchora@skara.se


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten