2022-06-14 12:37Pressmeddelande

Sommarlov i Skara 2022

Sportiga aktiviteter, sagostig eller kultur. Med god samverkan och gemensamma krafter har Skara gått samman för att presentera ett program där det finns något för alla.

Inför sommarlovet 2022 har Skara kommun satsat stort på att finansiera gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Sedan några år tillbaka har kommunen fått statliga medel för att finansiera dessa aktiviteter men i år delas inte sådana pengar ut.

– Barn och unga i Skara kommun ska ha en meningsfull fritid och delta i aktiviteter som får dem att växa. Vi vill att de kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet med fina minnen, glädje och energi. Trots att vi inte fått några externa medel har vi lyckats få ihop ett sommarlovsprogram med bra innehåll och kvalitet, säger Camilla Helander fritidschef i Skara kommun.

Sagostig och sommarkollo

Utbudet under sommaren är brett och det finns verkligen någonting för alla. Sportiga aktiviteter så som femkamp, bumperball och innebandyturneringar. Aktiviteter där du får använda din kreativa ådra och tillverka exempelvis lådbilar eller käpphästar. Dessutom intar sagostigen skogen i Petersburg där du får träffa Nalle Puh och hans vänner. En sak du inte får missa är Stureplans sommarkollo!

– God samverkan och gemensamma krafter har bidragit till att vi kan presentera ett program där det finns något för alla. Olika referensgrupper med barn och unga har deltagit i framtagandet av aktiviteter och de har haft en stor roll i årets program, fortsätter Camilla.

vastsverige.com/skara/sommarlov hittar man allt som erbjuds barnen på sommarlovet. Det är kommunens kultur- och fritidsenheter och Stureplan som tillsammans med Veterinärmuséet, Västergötlands museum och Medborgarskolan har roddat ihop programmet.

– Vi i Charlies Teater är glada för att vi kan genomföra Sagovandringen i år också, med stöd av kommunen och med hjälp av feriepraktikanter. Rädda Barnen medverkar i vandringen genom att ha volontärer på plats som guider och de bekostar buss för förskola och fritids i ytterområdena, säger Medborgarskolans verksamhetsutvecklare Charlotte Christenson.

 

Sommarens aktiviteter är helt kostnadsfria men vissa kräver anmälan.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Utvecklingsledare
Camilla Helander