2022-06-10 13:03Pressmeddelande

Sommarboken i skuggorna

 

För tionde året i rad arrangeras Sommarboken på bibliotek runtom i Sverige, och såklart även på biblioteket i Skara. Årets tema är: ”I skuggan av…” och i år har Skara biblioteks referensgrupp Superläsarna varit med och valt tema. Superläsarna består av 10 barn på låg- och mellanstadiet, de träffas på biblioteket en gång per månad där de hjälper till att hitta på roliga aktiviteter för barn på biblioteket och pratar om böcker.

Sommarboken drivs av Västra Götalandsregionen och är ett läsfrämjande biblioteksprojekt som vill uppmuntra lustfylld läsning under sommaren och vänder sig till barn som är 8-12 år, som är sugna på att prata böcker med andra barn.

- Läskunskapen bland kommunens barn och unga går nedåt och resultaten ser lika dystra ut över hela landet. Därför är vi otroligt tacksamma för att Sommarboken finns, som vi bara kan hoppa på och göra roliga lässtimulerande aktiviteter kring. Vi hoppas att vi kan få igång läsintresset hos några barn genom Sommarboken, säger barn- och ungdomsbibliotekarie Emma Arnälv.

Under sommaren arrangeras tre Sommarboken-träffar på biblioteket. Det kommer bli författarbesök, fladdermusföreläsning & pyssel, tipspromenad och isglass.

- På den första träffen, den 14 juni, får vi besök av författaren Petrus Dahlin som skrivit flera spännande böcker som utspelar sig i skuggorna. Petrus är också årets ambassadör för Sommarboken, berättar biblioteksassistent Annica Hyllenstrand.

Precis som tidigare år delar biblioteket ut Sommarboken-påsar till alla barn som kommer till biblioteket. I påsen finns ett häfte med pyssel och kluringar, läsbingo, Sommarboken-armband, bokmärke och annat smått och gott.

Kontakt
Emma Arnälv (semester v.26-29)
0511-32045                     
emma.arnalv@skara.se

Annica Hyllenstrand (semester 30-33)
0511-32052
Annica.hyllenstrand@skara.se


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.