2020-09-23 16:58Pressmeddelande

SOKs utvecklingschef gav Katedralskolans cykelelever nycklar till framgång

null

Under tisdagen fick Katedralskolans cykelgymnasielever besök av Svenska Olympiska Kommitténs utvecklingschef Hans-Christer ”H-C” Holmberg. Eleverna fick en intensiv föreläsning om träningslära och vikten av att hitta rätt pusselbitar för att nå framgång. HC fick se skolans lokaler och se vilka möjligheter som skolan kan erbjuda sina cykelelever.

H-C Holmberg är professor i Idrottsvetenskap och har jobbat på Svenska Olympiska Kommitteen (SOK) sedan 1998, där han har hjälpt många kända idrottare att utvecklas genom olika forskningsmetoder.

- Det handlar om ju inte bara om att träna mycket utan smart. Där det gäller att hitta rätt pusselbitar och göra rätt vägval för att nå framgång förklarade H-C Holmberg.

Efter att ha haft föreläsning på Skidgymnasiet i Ulricehamn dagen innan, stannade han till på Katedralskolan för att prata med elever och lärare på cykelgymnasiet, Sveriges enda riksidrottsgymnasiet (RIG) för cykel. Besöket var uppskattat.

- Det var trevligt att få ett sådant finbesök till oss. Att en sådan betydelsefull person med gedigen kunskap från SOK ville besöka oss är alltid kul, säger Lars Wahlqvist, lärare/tränare på cykelgymnasiet. Att han dessutom lyfter saker om vi faktiskt redan jobbar med i vår verksamhet gör att vi förstår att vi jobbar med rätt saker fortsätter han.

Cykelgymnasisterna kände igen mycket av det som HC pratade om och blev inspirerade till sitt fortsatta arbete mot toppen.

- Han lyfte många intressanta saker som känns igen men som tåls att repeteras, som att träning ger grund till ökad kapacitet för att få ett så bra resultat som möjligt, säger Lukas Vernersson (NA18) elev på cykelgymnasiet.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten