2021-12-22 12:55Pressmeddelande

Skridskor ökar julstämningen i Skara

Isbanan framför Djäknescenen beräknas vara åkbar som tidigast på julaftonens eftermiddagIsbanan framför Djäknescenen beräknas vara åkbar som tidigast på julaftonens eftermiddag

Äntligen sammanföll det - vinterväder och jullov. Medarbetarna i kommunen var snabba med att förbereda för skridskobanan mitt i centrum och politiken är med på banan. Att erbjuda en allmänhetens is mitt i stadskärnan är en enkel men efterlängtad åtgärd som alla står bakom och gärna skulle vilja ha varje år.

 

Platsen framför Djäknescenen verkar som gjord för skridskoåkning. En skridskobana vid den stora julgranen, omgiven av vackra byggnader och caféer, det bidrar till julstämningen både för den som åker skridskor och den som handlar julklappar. Men det är inte alltid som det finns förutsättningar för att erbjuda skridskoåkning.

- Förslaget om att spola en bana låg redan förra året men då gick det tyvärr inte att genomföra. Nu såg våra medarbetare en möjlighet på grund av kylan. Med en snabb insats från personalen och med den politiska enighet i botten, då kan det inte bli annat än bra. Vi är glada att kunna erbjuda detta till våra invånare lagom till julhelgen, säger Sture Nilsson (M), ordförande i förvaltningen för Service och teknik.

Isen måste lägga sig först

Det första lagret är spolat, men isen behöver spolas flera gånger innan det blir åkbart. Förhoppningen är att  banan kan vara helt klar redan på julaftonens eftermiddag, men det beror lite på om kylan håller i sig.

 

 - Vi förstår att intresset är stort och att många vill ta chansen att testa banan. Under helgen kommer isen att vara mycket bättre, så vänta till dess, säger Mats Flygelholm, förvaltningschef på Service och Teknik.

 

På kvällen den 27 december får skrinnarna samsas med Rekoringen vid Djäkneplatsen. Då finns alltså möjlighet att göra en insats för klimatet genom att köpa närproducerat, samtidigt som man har en trevlig kväll på banan som är öppen tjugofyra sju.

 

Håll avstånd

Samtidigt införs nu nya restriktioner med anledning av pandemiläget. Vi uppmanar därför skaraborna att verkligen hålla avstånd och undvika trängsel. Stanna hemma om du har symptom. Ovaccinerade ombeds att hålla extra avstånd både för sin egen skull och andras.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm