2024-04-04 06:35Pressmeddelande

Skaras unga reser billigare i sommar

Buss vid havet.Skaras unga reser billigare med Västtrafik i sommar. Foto: Lars Lundberg/Västtrafik

Skara kommun har beslutat att subventionera sommarlovskort hos Västtrafik för alla ungdomar i kommunen som är födda mellan 2006 och 2010. Kortet gäller för resor såväl inom Skaraborg som till Göteborg och stora delar av Västkusten.

- Skara vill likt andra kommuner erbjuda våra ungdomar ett billigare sommarlovskort för att enkelt kunna åka kollektivt och få se lite mer av Västra Götaland i sommar och jag hoppas att många tar tillvara den möjligheten, säger kommunstyrelsens ordförande Gunilla Druve Jansson (C).

Från den första juni till den sista augusti kan ungdomarna resa dygnet runt i hela regionen för 300 kronor. Det är Skara kommun som har beslutat att subventionera korten för att kommunens ungdomar ska kunna förflytta sig enkelt och billigt under sommarlovet.

Ansökan om kortet görs via kommunens hemsida.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Gunilla Druve Jansson
Kommunalråd (C)
Gunilla Druve Jansson
Kollektivtrafikstrateg
Dan-Ivar Jakobsson