2017-01-25 15:11Pressmeddelande

Skaras kommundirektör vidare till Trollhättans Stad

Efter drygt 11 år som chef i Skara kommun går nu Ulrika Strandroth Frid vidare som stadsdirektör i Trollhättans Stad. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Ulrika Strandroth Frid har arbetat som kommundirektör i Skara sedan 2012. Dessförinnan har hon arbetat som chef för den tidigare kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen och som strategisk chef.

- Jag har trivs mycket bra i Skara kommun. I organisationen finns fantastiskt duktiga chefer och medarbetare med stort engagemang. Jag har haft ett gott samarbete både internt och externt och jag har känt ett stort förtroende från politiken i mitt uppdrag. Jag har haft många spännande uppdrag som bidragit till Skaras utveckling och jag vet att kommunen står väl rustad inför framtiden, säger Ulrika Strandroth Frid.

- Nu är det dags för mig att gå vidare och arbetet som stadsdirektör är en spännande utmaning som jag ser fram emot. Jag vill tacka alla kollegor, uppdragsgivare och samarbetspartners för ett mycket gott samarbete genom åren, fortsätter Ulrika Strandroth Frid.

Rekryteringen av Ulrikas efterträdare inleds efter beslut i kommunstyrelsen den 8 februari.

- Jag vill gratulera Trollhättans Stad som får en mycket kompetent och uppskattad stadsdirektör i Ulrika Strandroth Frid. Ulrika har under sina år som kommundirektör möjliggjort flera stora politiska beslut som exempelvis Viktoriaskolan, Vilanhallen, Djäkneskolans kommande omvandling till stadshus och en organisation som präglas av mod och initiativ. Som kommunalråd har jag alltid uppskattat Ulrikas tydlighet och höga integritet, egenskaper som hon kommer få stor nytta av i sitt arbete i Trollhättans Stad. Jag vill önska Ulrika stort lycka till i sitt nya uppdrag, avslutar Fredrik Nordström, kommunstyrelsens ordförande.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten