2020-10-09 07:50Pressmeddelande

Skaraprofilen Ove Litorell får Årets kulturros

null

Utmärkelsen Årets kulturros utdelas varje år under Kulturveckan. I vanliga fall brukar kulturrosen utdelas i samband med invigningen av kulturnatten, men i år får ceremonin en helt annan inramning på grund av coronapandemin.

Själva utdelningen fick ske under torsdagen och utan publik men ceremonin kommer att visas för allmänheten under Kulturnatten. Ove Litorell får 2020 års kulturros med motiveringen  att han har "delat med sig av sitt stora engagemang och sin entusiasm för fotokonsten".

- Vi vill uppmärksamma hans stora engagemang för fotokonsten och fotoverksamheten. Han har under många år bedrivit verksamhet, fotograferat och hållit föredrag och givit ut böcker och spridit kunskap om vår hembygd, men även om fjärran länder, sade kultur- och fritidsnämndens ordförande Jan-Erik Augustsson i samband med prisutdelningen.

Ove Litorell riktar ett stort tack till alla engagerade medlemmar i Skara Fotoklubb och passar även på att tacka biblioteket och Västergötlands museum i Skara för ett gott samarbete.

Fotografierna kommer att projiceras på gamla bibliotekets fasad med start på kulturnatten, lördagen den 10 oktober. Skaraborna kommer också att kunna njuta av Litorells bilder senare under Kulturveckan.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten