2016-10-05 10:19Pressmeddelande

​Skara kommun på Bomässan i helgen 7-9 oktober

För andra året i rad medverkar Skara kommun på Bomässan i Lidköping Arena. Skara kommun fanns på plats för första gången förra året och fick uppmuntrande respons från besökare. Nu är det dags igen! Skara har mycket att stolt visa upp - som exempelvis den nyligen färdigställda Vilanhallen och givetvis Viktoriaskolan som verkligen börjar ta form.

- Vi känner att det är självklart att Skara ska finnas med på en boendemässa, eftersom vi är ett toppalternativ för att bosätta sig centralt i Skaraborg, säger Åsa Jellinek, utvecklingschef.

Det är bra snurr på boendefronten i Skara och ett besök i Skaras monter ger en en inblick i planerna för nya bostadsområden men också befintliga lediga tomter. Även Centrumbostäder finns på plats och visar planer framöver. Ett alldeles nytt projekt är ”Hyr ut ett hem”. Det är ett projekt där kommunen söker de i Skara som vill hyra ut rum, lägenhet eller hus till nya svenskar. Nyckeln till det nya livet i Sverige är ett eget boende, och detta är ett sätt att hjälpa nya svenskar finna en fast punkt och underlätta integrationen i samhället.

Det finns också möjlighet att se och uppleva den nya Skarafilmen och att vara med i en klurig fototävling där besökaren kan vinna fina priser.

- Om det är någon som mot förmodan skulle fråga, varför ska jag flytta till Skara? Då är svaret enkelt, Skara är tusen års historia och tusen möjligheter framåt, säger Peter Blom, kommunikationschef.

Välkommen till vår monter nr 137 - hoppas vi ses!

Skara – på landet, i staden och mittemellan.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten