2023-04-19 13:02Pressmeddelande

Skara kommun anordnar Tillsammansdagen – en dag med något för alla

Bild på Tomas Järvheden och Jecko och Jessie

Uppträde med kända artister, lek och rörelse, ponnyridning, tipspromenad med finfina priser och mycket annat. Och inte minst chansen att möta kommunens olika mötesplatser som varje dag arbetar för att bidra till det goda livet för kommunens invånare.

Lördagen den 6 maj klockan 10-15 anordnar Skara kommun Tillsammansdagen. Dagen innehåller något för alla – gammal som ung.

– Idén om en ”tillsammansdag” grundar sig i det arbete som pågår i kommunen med att bryta ofrivillig ensamhet och motverka psykisk ohälsa. Detta arbete pågår i flera olika projekt och processer, däribland den samverkan som sker mellan kommunen och kommunens olika mötesplatser, berättar Annika Kron som är initiativtagare till Tillsammansdagen.

Skara stadshus kommer att vara kärnan för utställarna och på området runtomkring kommer aktiviteterna att avlösa varandra. Djäknesenen kommer att gästas av kända artister så som Tomas Järvheden och alla barns favoritartister Jecko och Jessie.

– Förutom en riktigt rolig dag full med aktiviteter, hoppas vi att denna dag ska bidra till att kommuninvånarna får upp ögonen för vilka fantastiska möjligheter det finns i vår kommun för samvaro och gemenskap, fortsätter Annika.

Tillsammansdagen invigs av omsorgens förvaltningschef Pernilla Magnusson.

– Mötesplatser där vi träffas och finns för varandra är viktigare än någonsin. Skaras mötesplatser har något för alla och denna dag finns möjligheter att få veta mer om dem, säger Pernilla.

Tillsammansdagen genomförs med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Annika Kron