2020-03-30 15:08Pressmeddelande

Så fixar Katedralskolan lunch i coronatider

Katedralskolan håller nu distansutbildning för sina elever, och därmed håller inte lunchmatsalen öppet. Skolan kommer dock ändå att se till så att eleverna får lunch.

Från tisdag kommer Katedralskolans elever att kunna hämta sin skollunch på någon av kommunens grundskolor. I nuläget kan avhämtning göras på Ardalaskolan, Gällkvistskolan, Källeskolan, Mariebergsskolan, Valleskolan, Varnhemsskolan eller Viktoriaskolan.

– Eleverna kommer kunna hämta varsin varm matlåda med sallad mellan klockan 11.00–13.00 alla skoldagar, säger Petra Björk, som är samordningsrektor för Katedralskolan.

Eleverna beställer via en e-tjänst

Alla inskrivna elever på Katedralskolan anmäler dagligen via en e-tjänst om de vill hämta en matlåda, och på vilken av grundskolorna de vill hämta den. De elever som vanligtvis har specialkost kan ange detta vid beställningen. Beställningen görs före kl. 11.00 och gäller för nästkommande skoldag.

– Skolans elever informerades om beslutet under måndagen och till tisdagen är det 19 elever som anmält att man vill ha skollunch, avslutar Petra. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten