2017-02-15 09:00Pressmeddelande

Pröva nya sporter i februari

null

Handboll eller badminton – låter det spännande? Projektet Sports for you är till för killar och tjejer, svenskar och nysvenskar, i många olika åldrar. Allt bygger på intresset från ideella klubbar, som bistår med tid och engagemang.

Pröva på handboll eller badminton

Sport for you har tagit fasta på att idrott är en bra väg in i samhället och ett sätt att skapa nätverk och lära känna nya människor. Många klubbar är intresserade av att jobba med integration och flera gör det redan. Just nu är det Skara Handbollsklubb och Skara Badmintonklubb som är aktuella med aktiviteter i projektet Sports for you.

- Vi vill få alla att pröva på badminton och känna sig välkomna i vår klubb. I den nya Vilanhallen har vi glädjen att kunna inbjuda fler, säger Roland Johansson i Skara Badmintonklubb.

Gå på hockeymatch

Sports for you kan i samarbete med Stureplan erbjuda gratisplatser på HV71:s höjdarmatch mot Sverigemästarna Skellefteå. Matchen spelas i Jönköping och här är det familjer som är målgruppen. Initiativet kommer från HV71:s sponsorer.

Fler samarbeten

Projektledaren Carl-Johan Kling har fler idéer på gång på samarbeten som kan främja integration och får killar och tjejer att sporta mera. Mest konkret just nu en satsning på idrottsfaddrar och ett samarbete med daglägret Skara Multi Camp i sommar.

- Det är roligt att så många är positiva till projektet och vi vill ta vara på alla de initiativ som kommer. Vi vill att svenskar och nyanlända ska idrotta tillsammans och hoppas att män och kvinnor i alla åldrar hittar sin roll i föreningslivet säger Carl-Johan Kling.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten