2018-04-24 09:00Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: "Hitta ut" till 26 av de mest fängslande smultronställena i och runt Skara.

I naturguiden "Hitta ut" har Skara kommun samlat 26 av de mest fängslande smultronställena i och runt Skara. Målet med Naturguiden ”Hitta ut” är att locka både boende och besökare till att hitta ut till några av Skaras många fina och unika kultur- och naturmiljöer. Vi har tagit med båda kända och okända platser i guiden.

På pressträffen medverkar bland annat miljöstrateg Abbe Sahli, besöksnäringsstrateg Marie Wennerholm och biologen Anna Froster som är författare till Hitta ut-guiden. Pressträffen kommer att göras som en kort vandring. Anna Froster berättar längs vägen om vad man inte får missa i Ore backar och i Skaras övriga natur. Tillsammans med kommunens representanter kommer hon att berätta om arbetet med den nya guiden, varför den behövs och varför vi i Skara är så särskilt lyckligt lottade.

Tid och plats

Ore backar, kl. 10.00 torsdagen den 10 maj. 

Vägbeskrivning

Vi möts upp vid parkeringen till reservatet, det finns bara en. Vägbeskrivning: Följ väg 184 mellan Skara och Falköping och sväng av mot Ore backar. Efter ca 1,9 km på grusvägen når du en parkering där leden börjar.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten