2023-12-20 09:32Pressmeddelande

Pressinbjudan: Hemtjänstpersonal får utmärkelse för rådigt ingripande

För sin insats och visad handlingskraft, vid en brand i bostad i Valle, tilldelas Christian Arnströmer Jensen och Filmon Teklay utmärkelsen för rådigt ingripande. Christian och Filmons insats har haft en avgörande betydelse för att stoppa brandutvecklingen i bostaden.

Så lyder motiveringen för 2023 års utmärkelse för Rådigt ingripande. Det är nämnden för Samhällsskydd mellersta Skaraborg som årligen delar ut utmärkelsen till enskilda personer som på ett avgörande sätt har ingripit för att avhjälpa en situation som kunde medfört stor risk för liv eller hälsa för en medmänniska eller stora egendomsskador.

I år går utmärkelsen till Christian Arnströmer Jensen och Filmon Teklay som den 2 maj gjorde en avgörande insats när de vid hemtjänstens nattpatrull i Valle i Skara kommun upptäckte en brand och gjorde en insats med den handbrandsläckare som finns i hemtjänstens fordon. Insatsen var troligen avgörande för att inte hela huset skulle brinna ner. 

Tilldelningen sker på torsdag den 21/12 kl 14:30 på brandstationen i Skara och media är välkomna att närvara.

 

Medverkar gör, förutom pristagarna:

Maria Bruckshaw, ordförande i nämnden för samhällsskydd mellersta Skaraborg

Camilla Skog, 2:e vice ordförande (Skara)

Roger Almgren, räddningschef Skara, Falköping, Götene och Tidaholm

Markus Wästefors, förvaltningschef


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Räddningschef Falköping, Götene, Skara och Tidaholm
Roger Almgren