2018-09-14 11:18Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Hälsosatsning på Vilanbadet för bättre folkhälsa

null

Hela Sverige står inför en stor hälsoutmaning. Flera rapporter visar att vår folkhälsa har stora utmaningar där vi rör på oss för lite, äter för mycket och fel. Denna hälsoutmaning tar vi oss an i Skara kommun genom Skaras vision 2025: "Folkhälsan är god. Det finns ett starkt socialt skyddsnät och ett aktivt civilsamhälle där föreningslivet spelar roll. Våra invånare mår bra och deltar i samhället - oavsett bakgrund och livsstil. Det får hela Skara att må bra."

Nu bidrar Vilanbadet till förbättrad folkhälsa genom att göra det enklare att välja en hälsosam livsstil - något som också genomsyrar hela verksamheten. Vi förnyar därför utbudet i badhusets egna café med start den 10 september 2018. Vi vill göra det enklare för alla gäster som badar, simmar, leker och tränar på Vilanbadet att göra bra och medvetna val. 

Vilans fritidsområde används flitigt av många idrottsföreningar som under hösten också ska få ta del av projektet. I höst erbjuder vi idrottande barn och ungdomar att köpa bra mellanmål i caféet. Vi vill ge våra unga bra energi för att orka både skola och träning.

Läs mer

Vilans fritidsområde på Facebook, Instagram och skara.se.

Välkommen att prova på det nya utbudet

Kom till oss för att få veta mer om projektet. Vi passar också på att bjuda på en hemlagad smoothie eller en chokladboll sötad med dadlar.

Kontakt

För mer information kontakta Louise Arlehov, 0761-452842.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten