2022-12-05 14:27Pressmeddelande

Pressinbjudan: Den första bänken med minnesplakett sätts ut i Skara

Tid: Söndagen den 3:e Advent (11 december). Mingel från kl 14.30. Invigningsceremoni kl 15.00. Skara Gille och Jula Skara Stadshotell bjuder på glögg vid invigningen.

Plats: Vid Djäkneplatsen strax norr om Jula Skara Stadshotell.

 

Skara har en tusenårig historia och den synliggörs på olika sätt i stadsrummet. Med tusen års historia kan nutidshistorien hamna lite i skymundan. Det förändras nu. Inspirerat av Björn Natthiko Lindblads (1961-2022) önskan om fler tillgängliga bänkar där allmänheten kan sitta ner en stund, har kommunstyrelsen tagit beslut om att placera ut bänkar med minnesplaketter. Syftet är att uppmärksamma och hedra några av de personer som bidragit till livskvaliteten i Skara på ett framstående sätt.

 

Den första bänken, som uppmärksammas genom en ceremoni, är till minne av Lars-Göran Blank, Julakoncernens grundare.

 

Medverkande:

Tommy Kroon, ålderman i Skara Gille

Richard Pettersson (M), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden

Jytte Rixman-Svantesson, förvaltningschef för kultur och fritid


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Helena Långström Schön
Kommunikatör/presskontakt
Helena Långström Schön