2016-07-07 12:06Pressmeddelande

Pop-up turistbyrå på Skara Sommarland

null

Nu välkomnas sommarlandsturisterna genom ett bemannat Skaratält på Skara Sommarlands Camping. Aktiviteten pågår flera dagar i veckan hela sommaren och är ett samarbete mellan MEGA, Sommarland, Skara kommun och Skara Handel.

Initiativtagare till det utökade samarbetet är Peter Gustavsson, projektledare på MEGA.

  • Vi vill öppna upp för vad som händer inne i Skara stad och visa vad som finns av handel, matställen, uteliv, evenemang och andra aktiviteter. Vi vill gärna visa upp den vackra staden och uppmuntra människor att vistas här. Vi kommer också att vara behjälpliga med andra förfrågningar om vad som sker runt omkring i närområdet.

Det geografiska läget gör Skara till en bra bas för andra upptäckter i omgivningarna, med närheten till andra besöksmål runt omkring. Därför har en särskild satsning gjort för att turisterna skall upptäcka allt som finns och stanna lite längre – bland annat en ”En dag till”-folder som tipsar om vad man kan uppleva inom en radie av en halvtimmes avstånd från Skara.

Pop-up turistbyrå

Satsningen på Skara Sommarlands Camping kan beskrivas som en pop-up-turistbyrå. Bemanningen är på plats ute vid campingen när turisterna står i kö för att checka in mellan kl 15-19, två dagar i veckan under juli månad.

  • Vi satsar allt mer på att finnas med vid evenemang och genom infopoints ute på besöksmålen. Turisterna planerar ofta sina resor via webben men vi vill gärna kunna möta dem här på plats också, och dela med oss av vår kunskap om alla smultronställen, säger turistassistent Ann-Marie Engh.

Det kommer att vara olika personer som bemannar tältet under sommaren: Mega, handlare, politiker, turistvärdar, personal från Vilan samt tjänstemän från utvecklingsavdelningen. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström bemannar tältet den 21 juli.

Goda effekter

Förutom att ge turisterna bättre service har satsningen andra goda effekter. Det ger ett fördjupat samarbete mellan olika aktörer, som tillsammans tar bättre vara på de stora besöksströmmar som passerar genom Skara.

  • Skara Sommarland har varit mycket tillmötesgående i samarbetet, något som vi alla har nytta av, säger MEGA:s projektledare Peter Gustavsson.

Kontaktpersoner Peter Gustafsson, MEGA,
Telefon 0727-16 86 96

Ann-Marie Engh, turistassistent Telefon 0511-325 93


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten