2019-04-12 08:00Pressmeddelande

Nytt lunchsällskap i Axvall

null

När Husaren i Axvall stänger ner sitt kök den 1 juni erbjuds de äldre att äta lunch i Valleskolans matsal. Husaren har under en tid haft få lunchgäster och köket är i stort behov av renovering. Skara kommun har tre tillagningskök; ett i Valleskolan, ett i Viktoriaskolan och ett i Ardalaskolan. Den gamla matsalen i Husaren ska användas för annan verksamhet för de äldre i området.

– Vi vet att aptiten ökar om man äter tillsammans. Här blandar vi många generationer och vi tror att det kommer att bidra till en bättre aptit hos de äldre, samtidigt som barnen får andra förebilder. Det här är ett samarbete där vi ser flera fördelar i alla inblandade förvaltningar. Vi blir mer kostnadseffektiva med våra lokaler, kök och personal. Maten håller samma kvalitet, det är bara sällskapet och miljön som blir nytt, säger kostchef Kristina Fahlgren Palm.

Husarens lokaler ska fortsatt ha verksamhet, men exakt vad är inte bestämt.

– Det ska vi titta på tillsammans med frivilligorganisationer och pensionärsföreningar i området. Vi har en centralt belägen lokal i Axvall som det går att göra mycket med. Här behöver vi engagemang från boende i området, så att det kan utvecklas till en naturlig samlingsplats, säger enhetschef Kristina Nilsson Lindström från omsorgsförvaltningen.

För den som inte har beviljats lunch via hemvården går det bra att äta dagens lunch för 60 kronor, som betalas med kort. Det går också bra att äta lunch i Valleskolan om man beviljats lunch via hemvården eller om man är äldre och boende i området.

– Maten kommer att vara minst lika bra som i Husaren, den tillagas på plats. Både elever och lärare på skolan tycker om maten. Köket i Valleskolan lagar också mat på skolloven till bland annat fritids, så det kommer att vara öppet varje helgfri vardag klockan kvart över tolv till tretton, avslutar Kristina Fahlgren Palm.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten