2020-10-20 07:55Pressmeddelande

Nu lanserar vi handlaiskara.se

null

Idag lanserar vi HandlaiSkara.se, en helt ny webbplats som samlar butiker, restauranger och caféer i Skara. Webbplatsen är ett samarbete mellan Skara Handel, MEGA och Skara kommun.

– Det är så kul att vi är klara! På sidan är det enkelt att se det samlade utbudet och där ligger också öppettider, kontaktuppgifter och en kort presentation om varje företag. Skara Handel och Mega har jobbat med att ta fram sajten sedan en tid tillbaka, berättar en glad Anna Engesvik, projektledare för MEGA.

När de stora evenemangen som ska främja gemenskap och den lokala handeln i våras ställdes in satsade Skara Handel, Mega och Skara kommun i stället på en annan, mer långsiktig aktivitet. Portalen har diskuterats länge men behovet av att stötta näringslivet nu under pandemin växte och därför drogs arbetet igång tidigare än tänkt. Portalen samlar ett brett utbud och visar på vad som faktiskt finns i Skara, samtidigt som den till viss del också ersätter den tidigare shoppingkartan.

– Extra glada är vi också för stödet Skara Handel fått från Sparbanksstiftelsen, säger Charlotta Lidberg. Tack vare det har vi haft möjlighet att finansiera de fina bilder som tagits och nu syns på sidan.

Underlättar för såväl skarabor som turister

På HandlaiSkara.se presenterar företagarna sig själva i olika kategorier, handelsområden eller i bokstavsordning. Skara Handels medlemmar får lite större utrymme för presentationerna med bilder och länkar till sociala medier. På webbplatsen kommer det också att finnas evenemang och ”på gång”.

– Det är riktigt roligt att kunna bidra till Skaras utveckling genom denna satsning. Vi ser också att det här blir en bra tjänst för såväl skarabor, som besökare och turister i staden. Portalen kommer att drivas av Skara Handel och Mega. Det är värt att åka till Skara för vårt shoppingutbud, här kan alla hitta något, säger Peter Blom, avdelningschef för kommunikation, kultur och fritid.

För mer information

Kontakta Anna Engesvik, projektledare MEGA: anna.engesvik@skara.se eller 072-889 92 07.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten