2018-03-02 13:35Pressmeddelande

Nu kan du surfa fritt även i ishallen

Senast i raden av platser med gratis surf i Skara kommun är ishallen som öppnade upp för fritt trådlöst internet den 1 mars. På Vilanområdet finns denna möjlighet sedan tidigare i idrottshallen och i Vilanhallen.

- Det har funnits ett stort behov av åtkomst till internet även i ishallen. Ishockeyklubben behöver t.ex. snabbt rapportera resultat till förbundet under matcher och besökare förväntar sig att kunna komma åt t.ex. sociala medier, under tiden de är här, säger Camilla Helander, fritidschef.

Det är mycket verksamhet i hallen. Under veckorna är det träningar och under helgerna är det ishockeymatcher och konståkningstävlingar.
Framöver kommer även arenan med konstgräs att få trådlöst nät, vilket betyder att hela Vilanområdet, förutom badet, täcks.

Det kommunala trådlösa nätet heter "GoliskaOPEN" och håller en hastighet av 10 mbit/sek. Det finns i de flesta av kommunens byggnader, t.ex. förvaltningsbyggnader, skolor och bibliotek.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten