2024-04-30 13:05Pressmeddelande

Nu åker alla över 70 år gratis med kollektivtrafiken

Buss på väg. Från och med den 1 maj kan alla som fyllt 70 år åka gratis i kollektivtrafiken. Från och med den 1 maj kan alla som fyllt 70 år åka gratis i kollektivtrafiken. Foto: Eddie Löthman/Västtrafik

Skara kommun har beslutat att sänka åldern för seniorbiljett hos Västtrafik. Från och med den 1 maj kan alla som fyllt 70 år åka gratis i kollektivtrafiken.

- Äntligen klart. Nu kan Skaras seniorer som är 70+ åka kollektivt gratis. Kortet gäller i hela zon C, vilket innebär att man kan resa fritt i 37 kommuner och komma runt i alla Skaraborgs kommuner, men även till Borås, Trollhättan och Strömstad och några kommuner ytterligare. Jag hoppas att många seniorer kommer att välja kollektivtrafiken framför bilen nu när det blir utan kostnad, säger Gunilla Druve Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Skara.

Det är kommunen som betalar seniorbiljetten, som gäller dygnet runt i hela zon C. Biljetten gäller även på Närtrafiken. Alla som är mellan 70 och 74 år och folkbokförda i kommunen kommer att få mer information i brevlådan. Biljetten beställs sedan på Västtrafiks hemsida.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Kollektivtrafikstrateg
Dan-Ivar Jakobsson