2020-09-15 13:51Pressmeddelande

Näringslivsgalan blir digital

null

Näringslivsgalan är en träffpunkt varje höst för Skaras näringsliv. I år råder speciella förutsättningar på grund av pandemin. Av den anledningen har arrangörerna till näringslivsgalan valt att göra den digital.

Näringslivsgalan är ett återkommande aktivitet för näringslivet och arrangeras gemensamt av Företagarna i Skara och Skara kommun. Galan har flera funktioner. Dels är det en träffpunkt för gamla och nya kollegor och andra affärskontakter, dels är det en möjlighet att tillsammans uppmärksamma företagare för deras insats. I år kommer galan att genomföras på ett annat sätt än tidigare på grund av den pågående pandemin och risken för smittspridning.

- Det är ett viktigt ställningstagande för Skara att inte ställa in, utan att ställa om. När vi firar vårt näringsliv är det också Skarabornas tack för service och utbud vi framför, en hyllning som verkligen kommer från hjärtat och idag är starkare än någonsin, säger kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson.

Av den anledningen har arrangörerna valt att ändå anordna galan trots att det inte är möjligt att träffas på vanligt sätt. Pristagarna och prisutdelarna kommer att delta vid en ceremoni i Stadshuset. Ceremonin webbsänds från aulan.

-Det är viktigt att få fokusera på positiva saker, inte minst under rådande förhållanden. Därför känns det extra värdefullt att få uppmärksamma näringsidkare just i år, säger Charlotta Lidberg, ordförande i Företagarna i Skara.

Arrangörerna hoppas också på att bredda deltagandet i arrangemanget.

-Nu har fler möjlighet att delta i galan. Vi har mycket positiva erfarenheter av andra digitala arrangemang vi har genomfört. Som ett exempel deltog fyra tusen tittare i årets nationaldagsfirande. Vi hoppas att alla tar chansen att vara med hemma i soffan och hylla vårt näringsliv, säger näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg.

Galan anordnas den 26 november.

De priser som delas ut årligen är

  • Årets företagare - Priset delas ut av Företagarna
  • Årets handlare - Priset delas ut av Skara Handel
  • Årets tillväxtföretag - Priset delas ut av Almi
  • Entreprenörspris - Priset delas ut av Sparbanken Skaraborg
  • Nyföretagarpris - Priset delas ut av Nyföretagarcentrum
  • Det goda exemplet - Priset delas ut av Samordningsförbundet Västra Skaraborg
  • Gesällbrevsutdelning - Priset delas ut av Företagarna

Kontaktperson

Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg
Telefon 0511-32 006


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten