2022-03-01 13:09Pressmeddelande

Näringslivet i Skara prisades

Felicia Arvidsson, platschef på McDonalds i Skara firande utnämningen till Det goda Exemplet 2021Felicia Arvidsson, platschef på McDonalds i Skara firande utnämningen till Det goda Exemplet 2021

Under en välbesökt och extra festlig näringslivsfrukost i Stadshuset under tisdagen, hyllades näringslivet med flera olika priser.

 

Det var tre priser för 2021 delades ut under frukosten: Entreprenörspriset, Årets nyföretagare och Det goda exemplet. Från Skara kommun framfördes gratulationer av Ylva Pettersson, kommunstyrelsens ordförande och oppositionsråd Fredrik Nordström.

 

Entreprenörspriset 2021

Patrik Meijer och Hanna Wallgren från Sparbanken Skaraborg respektive Sparbanksstiftelsen Skaraborg, delade ut Entreprenörspriset 2021. Priset togs emot av Christer Kjellner som är en entreprenör ut i fingerspetsarna och bland annat driver Astro Sweden, Lundsbrunns kurort och just nu bygger ett Outdoor center. Motiveringen löd:

 

Årets pristagare är en entreprenör med många strängar på sin lyra. Han är orädd, vågar testa nya idéer och är ständigt öppen för nya möjligheter och marknader. Det började hemma på gården, där han skulle bli lantbrukare, och har med åren utvecklats och växt till mycket mer än så. Nu innefattar hans företagande astronomi, outdoor och inte minst en resort. I både med- och motgångar fortsätter han som den ständige entreprenören och mycket av det han gör gynnar vår bygd på olika sätt. Stort grattis Christer Kjellner!

 

Årets nyföretagare 2021

Nyföretagarcentrum pris Årets nyföretagare 2021, delades ut av tidigare pristagaren Filip Larsson från Stekosterian och Vedens Lustgård. Priset gick till Karin Jakobsson ägare av Najas café. Motiveringen löd:

 

Årets nyföretagare visade mod att bryta ny väg på en ny ort och satsa på en dröm som skulle passa in i henens vardag. Med noggrannhet att göra rätt och få en bra start tog hon emot råd från andra, syntes i media och nätverkade.  Det visade sig snabbt att det fanns en målgrupp som välkomnade den nya idén och att dessa hittade en ny mötesplats som i sin tur i flera tillfällen lett till andra företagsidéer. Vår vinnare har under sitt första år vågat prova nya idéer för att öka sin omsättning och trots pågående pandemi skapat en återkommande kundkrets som uppskattar hennes verksamhet. Grattis Karin Jakobsson, Najas café!

 

Det goda exemplet 2021

Samordningsförbundet och AME Spektra delade ut Det goda exemplet 2021. Prisutdelare var Andreas Ljungström och Marie Mälerhag och vinnarna var McDonalds Skara, och priset togs emot av Felicia Arvidsson, platschef. Motiveringen löd:

 

Det goda exemplet är ett pris som tagits fram på initiativ av Samordningsförbundet Skaraborg. Det är Arbetsmarknadsenheten Spektra och AF som utser en vinnare. Priset delas ut till en arbetsgivare som under det gångna året gjort något extra för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

 

Under året har ett gynnsamt samarbete växt fram mellan AME Spektra i Skara och en internationell gigant, med restauranger i 118 länder och ca 1.8 miljoner anställda. Företaget har ett utpräglat arbete med hållbarhet inom flera områden som miljö och mathantering. Men man jobbar också med social hållbarhet. Det sistnämnda har under året varit utmärkande i samarbetet med AME Spektra. Sedan samarbetet påbörjades har företaget på ett beundransvärt sätt tagit emot, handlett och anställt flera människor som stått utanför arbetsmarknaden. Företagets lokala engagemang har varit av stort värde för Skara och inte minst för de individer som fått möjligheten.

 

Priset för det goda exemplet 2021 går därför till McDonalds Skara!

 

Tidigare utdelade priser för 2021

Övriga priser som brukar delas ut på den årliga Näringslivsgalan har delats ut tidigare. 

Företagarna Skara har tilldelat Årets företagare till: Robert Lundahl, Proffsel

Almi Väst har tilldelat Årets tillväxtföretag: Jonas Svärdh, KJS i Skara AB

 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom