2017-11-14 10:04Pressmeddelande

Musikalisk resa till New York

null

På fredag kommer Göteborg Wind Orchestra och sångerskan Evelyn Jons till Skara för en sprakande konsert. Publiken får följa med på en musikalisk tripp till New York och möta verk av bland annat George Gershwin, Leonard Bern­stein och Cole Porter.

New York är staden som genom alla tider inspirerat artister till att komponera och skriva texter.Vad är det som är så speciellt med musik som är skriven i och inspirerad av just New York? Har musiken ett alldeles eget sound och kan man kanske känna den pulserande storstadsrytmen och visualisera Brooklyn Bridge som möter New Yorks skyline?

Evelyn Jons är en mångfacetterad artist med hela Skandinavien som arbetsfält. Hon är utbildad musika­lartist och arbetar i en mängd olika sammanhang där den röda tråden alltid är sången och kärleken till musiken. Hon rör sig från klassiska, virtuosa klanger till jazziga, popmusikaliska och folkmelodiska ton­gångar. Evelyn har gett ut tre egna skivor med en blandning av sin egen musik och tolkningar ur hennes personliga repertoar.

Evelyn har spelat en lång rad av musikalroller i bland annat Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Misérables och Chicago. Hon återvänder ofta som solist till de stora orkestrarna som Göteborgs Symfoniker, Norska Radioorkestern, Bergen Filharmoniker, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Sym­foniorkester, Norrköpings Symfoniorkester och även till Göteborg Wind Orchestra, senast förra året i konserten West End Highlights.

Jerker Johansson dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör som tidigare var chefdirigent och konstnärlig ledare för de 24 musikerna i Göteborg Wind Orchestra. Jerker är slagverkare i GWO men dirigerar också ett flertal konserter med orkestern varje år.

Konserten i Skara sker i samarbete med Skara kommun. Konserten kan kombineras med after work och mingelbuffé. Biljetter finns för förköp på biblioteket i Skara.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten