2018-04-19 07:00Pressmeddelande

Mat och rörelseglädje på Familjemässan

null

I år kommer Skara kommuns alla förvaltningar gemensamt att anordna en stor Familjemässa för Skaraborna på Vilans fritidsområde. Förutom att kommunens verksamheter ställer ut kommer också lokala föreningar och företag att ha möjlighet att visa upp sig inom området mat och rörelseglädje. Mässan är den 2 juni och förberedelserna pågår för fullt.

– Talarna är klara och mässan kommer att gästas av Kajsa Bergqvist, Leila Söderholm och Micke Gunnarsson. Dessutom kommer Kass Humor, mest kända för Uti bôgda, att mingla runt på mässan. Vi är övertygade om att det finns något för alla på Familjemässan, säger fritidschef Camilla Helander.

Mässan har sitt ursprung i att alla barn och unga i kommunen ska ha möjlighet till bra hälsa och trygg uppväxt. I Vilanhallen 1 kommer kommunens verksamheter att ställa ut. I Vilanhallen 2 bjuder man in föreningar och företag i kommunen som vill ställa ut på temat mat och rörelseglädje. Projektet Hållbart yrkesliv kommer också att delta på mässan.

– Vi vill att Skara ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i för alla, gammal som ung. Det här är ett resultat av ett större arbete för att ge alla barn och unga en trygg uppväxt. Därför är hela mässan gratis att delta på. Vi hoppas också kunna erbjuda enklare förtäring, med mångkulturella inslag, avslutar Camilla.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten