2020-09-01 11:16Pressmeddelande

​Lyckad höststart för bakluckeloppisen i Skara

null

Den 29 augusti arrangerade Mega i Skara bakluckeloppis trots pandemi och hot om dåligt väder. Totalt fanns plats för 10 bilar och försäljare med loppisprylar i sina bakluckor på gruset nedanför Djäknescenen mitt i Skara.

– Det är inte omöjligt att vara arrangör, men visst får man tänka till före. Både försäljare och besökare verkar ha varit nöjda med lördagens tillställning. Jag vill passa på att rikta ett tack till alla som vågade sig ut i helgen. Det kom faktiskt inget regn under tiden vi hade öppet, säger Anna Engesvik, projektledare för Mega.

Loppisen säkrades upp med tydliga markeringar för att kunna hålla avstånd mellan såväl försäljare som besökare. Bakluckeloppisen hålls alltid utomhus vilket just nu dessutom gör det bättre ur smittspridningssynpunkt.

- Vi räknade till att ungefär 70 personer kom för att handla på bakluckeloppisen som höll på mellan 10-13 på lördagen och besökarna spred ut sig över tiden så det fanns aldrig någon risk för trängsel. Det är bra för en dag när regnmolnen hopade sig på himlen och med tanke på att vi är mitt i en pandemi, säger Anna.

Hur går planerna framåt med andra arrangemang som Mega brukar hålla i?

– Det känns ändå viktigt att vi fortsätter att arrangera det vi faktiskt kan genomföra, trots rådande omständigheter. Vi vidtog alla åtgärder vi kunde för att kunna erbjuda ett så säkert arrangemang som möjligt. Det är också viktigt för centrumkänslan att det kan hända saker inne i Skara, säger Anna och fortsätter:

– Jag samlar in intresseanmälningar för utställare till nästa bakluckeloppis den 26 september redan nu och så får vi följa rekommendationerna så att det fortsatt blir så säkert som möjligt, avslutar Anna.

För mer information

Kontakta Anna Engesvik, e-post anna.engesvik@skara.se eller telefon 072-889 92 07.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten