2021-11-25 14:18Pressmeddelande

Leila Söderholm inspirerar medarbetare i Skara kommun

Glada och inspirerade medarbetare efter inspirationsföreläsningen.Glada och inspirerade medarbetare efter inspirationsföreläsningen.

Under torsdagen bjöds medarbetare inom Skara kommun in till en inspirationsföreläsning. Leila Söderholms föreläsning 100 % hälsa fokuserade på att främja hälsa och det hållbara yrkeslivet.

Forskningen visar att vardagsrörelsen är livsviktigt. På ett humoristiskt och inspirerande sätt lyfte Leila konkreta exempel på hur man kan ta sig ur gamla spår och lura hjärnan till att börja göra saker som är bra för en. Leilas bästa tips för att få in rörelsen i vardagen är att hålla det enkelt.

– Krångla inte till det utan gör det så enkelt som möjligt. Ta trappan istället för hissen. Tänk dig om du går upp och ner för en trappa sammanlagt 5 minuter varje dag. Det ger 30 timmar på ett år. Tänk att kunna säga; ”Jag kör 30 timmar trappa varje år, det du”. Det låter helt galet mycket, skrattar Leila.

På föreläsningen var medarbetare från olika yrkeskategorier och arbetsplatser i kommunen. Föreläsningen genomfördes vid två tillfällen under torsdagen och de som inte hade möjlighet att närvara kunde följa sändningen via länk.

– Jag är otroligt stolt över våra medarbetare och det jobb som de gör. Pandemin har inneburit en ökad arbetsbelastning för flera arbetsgrupper och förändringar som de förhållit sig till i det dagliga arbetet. Vi vill ge dem inspiration och möjlighet till reflektion för att komma ned i varv och återhämta sig, säger Erica Boegård, HR-chef i Skara kommun.

Inga pekpinnar eller dåligt samvete

Föreläsningen var mycket uppskattad bland deltagarna och många kände igen sig i det som Leila föreläste om. Inga pekpinnar eller dåligt samvete utan massor av humor, energi och igenkänning.

– En mycket bra och inspirerande föreläsning. Det var många bra och enkla tips på hur man får in rörelsen i vardagen, exempelvis kommer jag ju fortsätta med mina lunchpromenader, säger Tove Ekblad, turismutvecklare i Skara kommun.

Glädjen hos deltagarna var påtaglig efter föreläsningen.

– Vilken glädjeboost vi fick! Detta var helt underbart. Man behöver verkligen inte krångla till det utan det lilla man gör betyder så mycket, säger Anki Olsson, undersköterska i Skara kommun


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom