2016-12-23 10:10Pressmeddelande

Konsert med Timoteij och stort nyårsfyrverkeri avslutar året i Skara

null

Den populära Trion Timoteij avslutar sin karriär i staden där allt en gång började. På nyårsafton spelar de sin sista konsert vid stationsområdet i Skara. Publiken kommer att bjudas på ett pärlband av låtar från de gångna åren.

Timoteij bildades 2008 när de gick i samma klass på Katedralskolans program Music and Production. Deras mix av svensk folkmusik, etno och modern popmusik rönte framgångar. Låten ”Kom” nådde till exempel en femteplats i Melodifestivalen 2010. Gruppen består idag av Bodil Bergström, Cecilia Kallin och Elina Thorsell. (Ursprungligen ingick även Johanna Pettersson).

Nu går de skilda vägar men de är otroligt glada och stolta över tiden tillsammans. De har släppt tre album, blivit belönade med platina- och guldskivor, turnerat runt om i hela Sverige samt delar av Europa och haft en hängiven publik.

Nyårskonserten vid stationsområdet blir alltså deras allra sista tillsammans. Klockan 23.25 drar de igång spelningen från en järnvägsvagn på stationsområdet. På tolvslaget, direkt efter konserten bjuder Skara kommun på traditionsenligt sprakande nyårsfyrverkeri vid Brobacka. En härlig nyårsafton i Skara helt enkelt!

Skara är tusen års historia, tusen möjligheter framåt!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Skara kommun och Music Factory.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten