2020-12-21 15:27Pressmeddelande

​Kommundirektören lämnar Skara för nytt uppdrag i Ulricehamn

null

Kommundirektör Gustaf Olsson väljer att avsluta sin tjänst i Skara kommun. Gustaf Olsson har varit kommundirektör i kommunen sedan 2017 och kommer till våren att tillträda som kommunchef för Ulricehamns kommun.

- Jag är stolt över att ha fått tillhöra en del av ett oerhört duktigt tjänstepersonsteam i Skara kommun, ett team Skara ska vara stolta över och ta med sig framåt. Jag har idag tackat ja till tjänsten som kommunchef för Ulricehamns kommun. Det är en större kommun och en för mig ny region. Det är också en stark tillväxtkommun med befolkningsökning och nybyggnationer som utnyttjar sitt geografiska läge, säger Gustaf Olsson.

Under sin tid som kommundirektör i Skara har Gustaf Olsson bland annat varit med i arbetet att utveckla dialogen med det lokala näringslivet med klättring i näringslivsrankingen som ett resultat. Gustaf har också arbetat tätt ihop med Skara kommuns chefer i nätverk och i ledardagar för att utveckla ledarskapet i organisationen. Han har varit med i arbetet med Skara stadshus som samlat hela kommunledningsförvaltningen under samma tak, lett kommunen i pandemiarbetet och bidragit till ökad samverkan med kommunerna i V6, det vill säga Skara, Lidköping, Vara, Grästorp, Götene och Essunga. 

Kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson (M):

- Jag är mycket glad för Gustafs skull att han får chansen att gå vidare till nya utmaningar. I Skara kommer vi under lång tid att kunna glädjas åt det stora arbete Gustaf lagt ner på att stärka våra chefer genom chefsnätverk och ledardagar och att lyfta medarbetarskapet så att varje medarbetare synliggörs och känner sig uppskattad. Jag är personligen enormt tacksam för Gustafs engagemang för att stärka kommunens samverkan med näringslivet, en insats som lett till att Skara rekordförbättrat sitt näringslivsklimat. Jag gratulerar Ulricehamn till att ha fått en fantastisk ny kommunchef, och ser fram emot att fortsätta arbeta i Skara med en ny kommundirektör i vår.

Gustaf Olsson gör sin sista dag i Skara kommun i mitten av mars. Processen med att rekrytera en ny kommundirektör startar efter årsskiftet.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten