2020-12-09 14:18Pressmeddelande

​Katedralskolans nya rektor är utsedd

null

Nu är rekryteringsprocessen av Katedralskolans nya rektor klar. Tjänsten går till Joakim Petersson, Katedralskolans mattelärare som nu kommer sadla om och träda in som skolans nya rektor.

- Vi är glada att Joakim har tackat ja till tjänsten. Han har fokus på undervisning och att sätta elevens lärande i fokus. Hans kompetens och driv för samverkan är ett bra tillskott för Katedralskolan, säger Hans Persson förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun.

Joakim Petersson har varit lärare i 12 år och varit på Katedralskolan i 1,5 år. Nu byter han roll på skolan och är inspirerad att få vara med och fortsätta utveckla Katedralskolan framåt.

- Detta blir en spännande utmaning som jag verkligen ser framemot att jobba med. Jag har flera idéer och tankar som jag vill bolla med mina nya rektorskollegor. Jag är redan inne i många projekt på skolan som jag nu hoppas kunna driva framåt i min nya roll. Det är allt från att öka samverkan med övriga skolor i kommunen till att fortsätta jobba mer överskridande mellan programmen, säger Joakim Petersson.

Det är ännu inte fastställt när Joakim börjar sin nya tjänst som rektor. Kommunen arbetar för att finna en lösning där han kan tillträda så snart som möjligt. Joakim blir en av tre rektorer på Katedralskolan och kommer ersätta Niklas Karlsson, som valt att byta arbetsplats för att kunna komma närmare familjen. Niklas kommer att fortsätta sin karriär som rektor på Vadsbogymnasiet i Mariestad.

Kontakt
Joakim Petersson

Katedralskolan

Telefon 0511-323 42


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten