2021-08-27 14:53Pressmeddelande

Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19

null

Nu är det klart att Katedralskolans elever erbjuds vaccin mot Covid-19 på skoltid under vecka 36. I ett samarbete mellan Skara kommun och Bräcke Diakoni – Vilans vårdcentral kommer nu gymnasieeleverna erbjudas vaccinering i Vilanhallen.

Under nästa vecka samlas intresseanmälan från elever till skolan och en sammanställning lämnas vidare till Vilans vårdcentral. Vaccinering av dos 1 kommer sen ske under vecka 36 i Vilanhallen, endast 5 minuter promenad från skolan. Exakta tider får eleverna under nästa vecka.

-Vaccinering är inget krav men jag är glad att vi nu kan erbjuda möjligheten till de elever som vill vaccinera sig, säger Petra Björk samordningsrektor på Katedralskolan.

Genom att eleverna vaccinerar sig minskas smittspridningen och därigenom ökar möjligheten att närundervisning kan bedrivas fullt ut.

-Jag tror att vaccinationsgraden ökar bland våra ungdomar genom att vi erbjuder färdiga tider för vaccination, säger Petra.

Elever och vårdnadshavare har fått information om vaccinationen via skolans plattformar och genom e-post. Information finns även på skara.se.

Skolans förhoppning är att kunna organisera även för dos 2, men mer information kommer längre fram.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten