2022-03-10 13:39Pressmeddelande

Katedralskolans boxare debuterar för Västgötalaget

Aland Othman, boxare på KatedralskolanAland Othman, boxare på Katedralskolan

Boxaren Aland Othman från Katedralskolan har blivit uttagen till Västgötalaget i sin viktklass. Aland går tredje året på ekonomiprogrammet med inriktning boxning. I helgen gör han sin debutmatch med Västgötalaget.

Elever som valt att gå en idrottsinriktning (LIU) på Katedralskolan kan kombinera sina studier med en idrott som skolan erbjuder eller annan idrott som man utövar. Aland kombinerar sina ekonomistudier med boxning, som han har sysslat med i fem år.  

- Det är jätteroligt att denna möjlighet finns. Det är kul när lärarna har kontakt med min tränare och ser hur det går, hur jag kan utveckla mig både från skolans håll men också på min fritid. Jag får större möjlighet att utveckla mig både fysiskt och psykiskt. Genom skolan lär jag mig vad som är bra för hälsan och sen utför jag det på fritiden, säger Aland Othman.

För det mesta hålls de teoretiska lektionerna på skoltid, men ibland har han också fått hålla i ett boxningspass för de andra eleverna för att visa hur ett träningspass kan se ut.  

- Jag läser och studerar i skolan. Det jag lär mig där har nytta av när jag boxas på fritiden, exempelvis vad som ingår i boxningen och olika övningar jag kan utföra på träningen, fortsätter Aland.

Drömmen om SM

Aland tycker att skolans satsning på den lokala idrottsinriktningen har bidragit till mycket positivt för honom som idrottare. 

- Den har gett mig en större blick i hur jag kan utveckla min träning på maximal nivå. Allt inom de olika delarna teknik, kondition och mentalitet. Exempelvis måste man hålla sig inom en viss viktklass i boxning, och jag har lärt mig hur jag lättare kan gå upp eller ner i vikt, säger han.

Att komma med i Västgötalaget är ett mål han kämpat och strävat mot. Till helgen gör han sin debutmatch med Västgötalaget.

- Jag tar ett steg i taget nu. Självklart är nästa dröm att vinna SM och komma med i landslaget, avslutar Aland.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom