2017-02-10 11:41Pressmeddelande

​Jonny Palmkvist blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun

Idag är det klart att det blir Jonny Palmkvist, från Skövde, som tillträder tjänsten som ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun. Han börjar sin tjänst 15 maj.

Jonny Palmkvist är 59 år och har en utbildningsbakgrund som ämneslärare med inriktning matematik/naturvetenskap vid Karlstads universitet och gick den statliga rektorsutbildningen vid Göteborgs universitet 1999. Jonny har sedan 2012 arbetat på motsvarande uppdrag som skolchef i Vetlanda kommun med ansvar för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Dessförinnan arbetade han som rektor för vuxenutbildningen i Skövde kommun under 15 år och även under en kortare period som tillförordnad utbildningschef.

Efter en rekryteringsprocess som genomfördes i samarbete med Mercuri Urval är det nu klart att Jonny Palmkvist är den person som bäst matchar den kravprofil som kommunen har satt upp för tjänsten.

- Det har kommit flera intresseanmälningar och till slut föll valet på Jonny Palmkvist som sökanden till tjänsten. Han är en mycket trygg och förtroendeingivande chef och ledare och är en person som har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla skolverksamhet på alla nivåer, han har fokus på samarbete och är mån om att skapa delaktighet, säger kommundirektör Ulrika Strandroth Frid.

- Jag ser fram emot att ta mig an uppdraget som förvaltningschef i Skara kommun, säger Jonny Palmkvist. Det som lockar i det nya uppdraget är att Skara har en skolverksamhet med god kvalitet och ett tydligt fokus på fortsatt utveckling, inte minst genom satsningen på Viktoriaskolan och framtidens lärande.

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt ungdomshuset Stureplan. Förvaltningen har cirka 600 medarbetare och omsluter cirka 400 miljoner kronor.

Förvaltningschefen är underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten